• Α.Ο. Αρης Ιλίου
  Η Ακαδημία του Άρη Ιλίου είναι μια πρότυπη ακαδημία μπάσκετ που
  έχει σκοπό να δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα να διαπλάσουν
  το σώμα και το μυαλό τους σύμφωνα με τις αξίες του αθλητισμού
 • Χαρακτηριστικά
  Έμπειροι προπονητές
  Eξειδικευση στα τμήματα υποδομής
  Mε κοινή φιλοσοφία και μέθοδο
 • Εγγραφές
  Πραγματοποιούνται καθημερινά.
  Προσιτό κόστος.
  Ευκολίες πληρωμής.

 

Κανονισμός Αθλητών
Για την εύρυθμη λειτουργία όλων των τμημάτων του Συλλόγου μας, οι αθλητές μας θα πρέπει να λάβουν γνώση, να μάθουν και να υπακούσουν σε ορισμένους βασικούς κανόνες. Σκοπός των κανόνων αυτών είναι να αποκτούν οι αθλητές μας από μικρή ηλικία σωστή νοοτροπία που θα τους βοηθήσει μελλοντικά τόσο αγωνιστικά όσο και στην προσωπική τους ζωή.
 
Οι αθλητές πρέπει να:
Τηρούν αυστηρά το ωράριο των προπονήσεων: η προσέλευση στην προπόνηση πρέπει να γίνεται 10-15 λεπτά νωρίτερα από την έναρξη της. Η συμμέτοχη σε όλες τις προπονήσεις, αγώνες και εκδηλώσεις της ομάδας είναι υποχρεωτικές. Η μονή εξαίρεση για αργοπορία ή απουσία είναι λόγω ασθένειας ή μαθημάτων, σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να ενημερώνεται ο προπονητής. Η απουσία λειτουργεί ανασταλτικά στη μάθηση.
Είναι ντυμένοι με αθλητική περιβολή: οι αθλητές πρέπει να φορούν υποχρεωτικά τα ρούχα της ομάδας για να υπάρχει η απαιτουμένη ομοιομορφία του τμήματος και να ενισχύεται το πνεύμα της ομαδικότητας και συναδελφικότητας. Να φορούν σωστά αθλητικά ασκητικά παπούτσια, ενώ απαγορεύονται οποιαδήποτε κοσμήματα ή ρολόγια για λόγους επικινδυνότητας τραυματισμών.
Εισέρχονται στο γήπεδο - αποδυτήρια με ησυχία: ο σεβασμός στους συναθλητές μας είναι βασική αρχή. Οφείλουν οι αθλητές που πρόκειται να προπονηθούν να σέβονται την προπόνηση του προηγούμενου τμήματος και να μην φωνάζουν ώστε να μην αποσπάται η προσοχή και η αυτοσυγκέντρωση αυτών που αθλούνται. Θα μπουν στα αποδυτήρια να ετοιμαστούν και θα εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο κατόπιν εντολής του προπονητή.
Προσέχουν τις εγκαταστάσεις και το υλικό του γηπέδου: πρέπει να αναγνωρίζουν ότι το υλικό και τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την προπόνηση τους είναι εμμέσως δικά τους. Η μερική ή ολική καταστροφή ή απώλεια τους ζημιώνει τους ίδιους τους αθλητές. Η απόκτηση και η φροντίδα εξειδικευμένου εξοπλισμού βοήθα στην πραγματοποίηση προπόνησης στο υψηλότερο επίπεδο.
Λαμβάνουν πάντοτε υπόψη τις παρατηρήσεις του προπονητή: ακόμα και όταν δε συμμετέχουν σε κάποια άσκηση ή παιχνίδι, ώστε όταν έρθει η σειρά τους να ενεργήσουν με το σωστό τρόπο. Θα πρέπει να δέχονται την κριτική και να μαθαίνουν από αυτήν. Οι παρατηρήσεις του προπονητή σκοπό έχουν να επισημαίνονται και να διορθώνονται λάθη ούτως ώστε να επέλθει η απαραίτητη βελτίωση και όχι να μειώσουν τον αθλητή. Με το σφύριγμα του προπονητή, οι αθλητές πρέπει να σταματούν αμέσως και να τον ακούν. Δεν πρέπει να μιλάνε ή να χτυπούν τη μπάλα όταν μιλάει ο προπονητής. Οφείλουν να τον ακούν προσεκτικά και να ρωτούν ότι απορίες έχουν.
Καλλιεργούν το πνεύμα της συναδελφικότητας. Πρέπει να είναι υπομονετικοί και να σέβονται τους συμπαίκτες τους. Κάθε παίκτης έχει τις ατομικές του ικανότητες και αδυναμίες. Ως συμπαίκτες οφείλουν να επιβραβεύουν ο ένας τον άλλο σε μια καλή προσπάθεια και αντίστροφα να τον ενθαρρύνουν σε μια αποτυχημένη. Σκοπός της προπόνησης πρέπει να είναι, πέρα από τα αλλά, το δέσιμο και η ενότητα μεταξύ παικτών. Η νίκη θα έρθει όταν η ομάδα δουλεύει σκληρά και παίζει ενωμένη. 
Ακούν, βλέπουν και να προσέχουν μονό τον προπονητή τους: είτε στην προπόνηση είτε στον αγώνα, οι αθλητές οφείλουν να τηρούν κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή τους και  να μην έχουν την προσοχή τους σε ό,τι ακούγεται από την εξέδρα από πιθανούς συγγενείς ή φίλους ή ακόμα και οποιουσδήποτε οπαδούς.
 

 

 Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης "Άρης Ιλίου", @2015
 Θέτιδος και Ποσειδώνος, Ίλιον

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ : 6971729775 (CU)

ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗΣ : 6977263479

 ΑΜΠΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ : 6948619169 (CU)

Designed & Adminitrated by:
e-tic.gr